Založ si blog

Stante sa boháčom

Na to aby sa stal človek v živote úspešným potrebuje aj niečo viac ako len motivačnú literáturu a vôľu k úspechu. Prvotným predokladom sú schopnosti v nejiakej konkrétnej oblasti alebo potom štastie, ktorého sa však nedostáva každému. Samozrejme aj definícia úspechu je v tomto prípade otázna nakoľko vytvorenie nového lieku, ktorý zachráni tisíce sa dá len ťažko porovnávať s tým že sa stanete bohatým človekom. Vo veľa prípadoch to však ide ruka v ruke. Ak patríte medzi tých, ktorý nemajú tendenciu ani schopnosti excelovať v nijakej oblasti a celý Váš život je pomerne jednotvárnym čakaním na nejiakú príležitosť, ktorá si niekoľko rokov dáva načas, možno cesta práve cesta ktorú popíšem môže byť pre Vás inšpiráciou. V prvom rade si treba uvedomiť že celý náš systém je postavený na niekoľkých základných premisách. Tou prvou z nich je, že peniaze robia peniaze, začínať úplne bez penazí a dosiahnúť na vrchol sa dá síce tiež, ale len málokomu sa podarí rozbehnúť business ako Henrymu Fordovy. Tou druhou, ak si peniaze požičiame a použijeme ich na vlastné potešenie sú to peniaze vyhodené, napríklad ak si beriete úver aby ste prerobili kúpelku tak budete niekoľko rokov splácať to že sa môžete pri sprchovaní pozerať na krajšie kachličky. Tou treťou a zrejme najhoršou, ktorá zasahuje takmer všetkých ľudí je neochota zmeny životného štýlu. Dovolenka, pekné nové auto, večere v reštauráciách, toto všetko je v poriadku ak je konečným dôsledkom týchto aktivít zisk a nie potešenie. Teda ak napríklad zoberiete na večeru človeka s ktorým plánujete v budúcnosti nejiaké obchodné aktivity je to niečo úplne iné, než keď vezmete von nejiaké dievča z kaviarne len preto že sa Vám páči a plánujete prežiť vášnivú moc. V tomto prípade ak chcete byť úspešný by mal byť Váš postoj zameraný na budúci zisk viac než na prežitie niekoľkých chvíľok rozkoše.

 

Takéto a podobné riadky môžete nájsť v prakticky akejkoľvek literatúre, ktorá sa zaoberá osobnostným rozvojom, samozrejme je to všetko pravda no narážame na jeden, povedal by som závažný problém a tým je ľudská mentalita. Človek, podobne ako akýkoľvek iný živočíšny druh volí cestu najľahšiu dostupnú a vzhľadom na hardvérovú výbavu nášho mozgu sme predurčený rozmýšľať skôr krátkodobo než dlhodobo. Tento aspekt našich vedomí je evolučným pozostatkom z čias, kedy bolo potrebné okamžité rozhodovanie pre uchovanie vlastného života. Okrem toho podliehame aj ďalšiemu pozostatku z čias minulých a tými sú pudi a ich vyššia forma emócie. Láska, nenávisť, odvzdanosť sú len vyššou formou vrodených pudov, ktoré sa vyvinuly počas evolúcie ľudstva ako sociálnej spoločnosti.

 

Nechcem ich však nazývať negatívami, sú tým čo z nás robí ľudí a snažiť sa ich potláčat je skôr kontraproduktívne. Oveľa lepšia cesta je nájsť spôsob ako dosiahnúť aspekty ktoré nás robia štastnými, teda sex, jedlo a emócie v takej miere aby sme sa nemuseli obmedzovať. Na všetky tri aspekty, i keď to môže zniesť povrchne existuje jeden prostriedok a tým sú peniaze. Kúpiť si sex a jedlo je jednoduché a z hľadiska emócií je oveľa jednoduchšie mať príjemný a usporiadaný život s dostatkom prostriedkov než žiť z ruky do úst. Verím že každý nájde tisícky iných atribútov, ktoré sú preňho dôležité a možno budú úplne iné.

 

Aby sme sa presunuly k problematike získania penazí, v tomto smere existuje nepreberné množstvo spôsobov ako sa dostať k veľkej sume penazí. Samozrejme veľa peňazí je pomerne abstraktná definícia. Pre pracovníka na páse je veľa päť tisíc Eur, pre manažéra v nadnárodnej spoločnosti pätedesiat tisíc. Ak ste človekom, ktorý nemá nejiaké enormné dlhy dokonca aj nejiaký majetok je tu možnosť akoby ste mohli získať veľký balík peňazí a začať niekde v cudzine nový život, alebo sa postaviť aj tu na Slovensku a mať život bez nedostatku.

 

I keď to možno bude znieť hlúpo ale moja rada znie, zadĺžte sa. Existuje jedno príslovie, ktoré hovorí že ak dlhujete banke 100 dolárov máte problém Vy, ak však dlhujete 100.000.000 má problém banka a okrem toho dnešný systém má mnoho trhlín ako sa vyhnete tomu aby Vám dlhy akokoľvek skomplikovalui život. V prvom rade zhodnoťte svoju situáciu ako klienta v banke kde máte vedený účet a osobne odporúčame v prípade že by ste chceli získať čo najviac prostriedkov, otvorte si účty vo viacerých bankách a hneď potom ako Vám nabehne každomesačná výplata ju poposúvajte cez všetky účty. Vytvoríte tak obrat, ktorý je predpokladom na získanie budúcich úverov. Tento proces je dlhodobý a v niektorých bankách trvá aj pol roka kým sa budete môcť o úver uchádzať. Počas tohto obdobia si začnite budovať svoje zázemie tak, aby Vám nemohli v žiadnom prípade siahnúť na majetok a v prípade že sa rozhodnete začínať źivot v cudzine sa majetku zbavte. Najjednoduchším spôsobom je prepis, domu, bytu alebo auta na niekoho z rodiny. Avšak v tomto prípade ide o nie práve praktické riešenie nakoľko vzťahy sa vedia veľmi rýchlo pokaziť. Založte si preto firmu, najvhodnejśia je forma s.r.o, ktorá Vám ponúka kritie akýchkoľvek aktivít ktoré chcete v budúcnosti vykonávať. Exekútorské úrady môžu siahnúť na Váš majetok ako sukromej osoby, ale právickej osoby sa dotknúť nemôžu. Tým pádom môžete kľudne spávať a kapitál, ktorý vytvoríte takýmto spôsobom je krytý vo Vašej firme a môžete ho s kľudom použiť na vlastné fungovanie. Počas obdobia daného polroka si rozmyslite čomu by ste sa chceli venovať, nech je Váš nápad akýkoľvek dobre si ho premyslite, nakoľko toto rozhodnutie Vás bude sprevádzať celý život. Samozrejme ak plánujete nový život napríklad v thajsku, kde by ste si z týchto nechali vyplácať rentu a žiť si normálnym životom bez práce i to je možnosť, ktorú môžete využiť. Po pol roku presúvania peňazí cez účty sa z vás stáva klient s obratom a aby ste sa vyhly úverovému podvodu, obehajte všetky banky v jeden deň, tým pádom keď sa Vás budú pýtať či už máte nejiaký úver, môžete s kľudom pravdivo odpovedať že nie. V každej banke Vám ponúknu nejiaký iný typ úveru, nakoľko Vás ešte netlačí čas, snažte sa s pracovníkom banky dohodnúť úver s čo najvyššou možnou mierou finančných prostriedkov, ktoré Vám môžu poskytnúť. Schvaľovania trvajú niekoľko dní a toto je zase obdobie, kedy môžete využiť služby kreditných spoločností a nebankových inštitúcií na trhu. Odporúčam Vám využiť úplne všetky a to ako kreditné karty, bezúčelové úvery, účelové úvery, pôžičky na zmenky aby ste do termínu podpisu zmluvy boli hotový. Spomeniem niektoré spoločnosti v tomto smere.

–         Cofidis

–         Quatro

–         Cetelem

–         Kešovka

–         Provident

–         Pohotovosť

–         GE Money

–         Triangel

–         EX Credit

Ohľadne kreditných kariet tie si môžete vyžiadať v bankách alebo v spoločnostiach, ktoré sa na ne špecializujú napríklad.

–         Dinners Club

–         MasterCard

–         Žolík Karta

–         Triangel karta

–         Autokarta od quatra

Peniaze na kreditných kartách ale nechajte na poslednú chvíľu, až potom ako budete hotový so všetkými ostatnými spoločnosťami a bankami. Samostatnou kapitolou je tovar na splátky, ktorý si môžete v tomto období zobrať a následne využívať alebo speňažiť za takmer plnú sumu. Tento krok si nechajte ale až po vydaní kreditných kariet a využití možností získania spotrebných úverov aby Vám to nenarušilo bonitu.

 

Po tom ako dostanete všetky peniaze od bánk a spominaných spoločnosti, výskúšajte daný tovar na splátky a akonáhle Vám bude dodaný vrhnite sa vyberanie kreditných kariet a kontokorenty na účtoch. Vyčerpajte ich do posledného eura a penize si peňažným vkladom vložte do svojej firmy. V tomto období ešte môžete byť pokojne zamestnaný, samotná exekúcia chvíľu trva, takže máte prinajmenšom ďalších 6 mesiacov, kým by Vám mohol exekútor siahnúť na výplatu a pomerne dostatok času aby ste odišli z firmy kde ste pracovali s čistým štíotom a taktiež sa môžete dohodnúť na faktúrovaní Vašich služieb v prípade že by ste ešte nemali vlastný nápad, čomu by ste sa chceli venovať. Celá akcia by Vám takýmto štýlom nemala zabrať viac ako štyri mesiace a dostanete sa k veľmi slušnej čiastke. Tá je samozrejme závislá na tom aké ste sumy ste prenáśaly medzi účtamy. Ak ste využili naraz 5 bánk, boli Vám vydané kreditné karty a taktiež tovar a samozrejme aj služby nebankových subjetkov môžete sa dostať na sumu 200.000 až 500.000 eur ak ste mali plat okolo 700 eur mesačne v čistom. Čím dlhšie potiahnete tú fázu, v ktorej preposielate peniaze medzi účtami tým väčšiu sumu ste schopný získať. Keď je dielo dokonané je hlavnou prioritou vyhnúť sa akejkoľvek trestnoprávnej zodpovednosti a tá je založená na tom že musíte vyvrátiť akýkoľvek úmysel z úverového podvodu. Najjednoduchšia cesta je poslat nejiakú minimálnu čiastku do všetkých spoločností a bánk od ktorých ste si požičali, napríklad ak máte mať splátku za úver 250 eur pošlite 15 eur. Týmto spôsobom Vám nikto nemôže prišiť úverový podvod, nakoľko ste svoj záväzok čiastočne uhradili a okrem toho ste penaize vložili do svojej firmy.

 

Zrejme psyhcicky najnáročnejšou stránkou sú rôzny vymáhači, ktorý Vám budú volávať tak pol roka po ukončení akcie. Sú to pomerne nepríjemný ľudia, ale prakticky Vám nič nemôžu a už vôbec sa Vás nemôžu fyzicky dotknúť ani Vás zastrašovať, nakoľko by z ich strany išlo o trestný čin. I toto však časom odpadne a občas sa Vám len ocitne nejiaký dopis v schránke. Samozrejme v tomto smere môžete buď jednoducho ignorovať alebo len odpisovať že bohužial nedisponujete prostriedkami na splatenie svojich záväzkov. Najhorším v tomto smere sú nebankové subjekty, ktoré občas posielajú svojích pracovníkov aj na osobné návšetvy. Nie je Vašou povinnosťou sa s nimi rozprávať a okmažite, ak by Vás skúšali zastrašiť oznámte im že idete podať trestné oznámenie na políciu, toto ich dostatočne zastraší aby Vám dali pokoj. Približne po desiatich rokoch si väčšina veriteľov radšej záväzky odpíše akoby platila exekúčne služby a tým sa zbavíte časti záväzkov na svoju fyzickú osobu. Hlavným pravidlom ale je KOMUNIKUJTE. Nevypínajte telefón, nevyhadzujte SIM kartu radšej im povedzte sto krát denne povedzte bohužiaľ. Medzitým fungujete ako s.r.o s vyššie spomínaným kapitálom nemáte problém rozbehnúť akýkoľvek business, alebo si užívať zbytok života v nejiake lacnejšej krajine, kde nebudete obmedzovaný finančným nedostatkom.

 

Prosím ospravedlnte gramatické chyby z diktátov som nemal lepšiu známku ako štvorku ale i tak sa snažím rozmýšľať konstruktívne.

 

 

 

Okienko do zdravotníctva

06.05.2013

Problémov má dnešné zdravotníctvo pomerne dosť a jedným z nich, ktorý je azda najpálčivejší je ekonomická náročnosť pri spravovaní dlhodobo chorých pacientov. Doslova je štandardom v nemocniciach brať ľudí ako tovar na masové spracovanie a to najmä z dôvodu politky zdravotných poisťovní, ktorých tarifi sú nastavené tak, že pre každý zákrok je stanovený [...]

Boh, realita a ľudská hlúposť

02.05.2013

Akoby sa celý svet skladal len zo sklamaní a prekážok a všetko čím sme bolo len matným a nejasným tieňom toho čím by sme chceli byť. Kto žije v ilúzii že jeho život je dokonalý je v podstate len obeťou sebaklamu, ktorý sa zakladá poväčšinou na nízkej inteligencii. Samozrejme ze šťastie, životné štastie je otázka mnohých aspektov od bohatstva duše cez vedomie [...]

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 5327x
Priemerná čítanosť článkov: 1776x

Autor blogu

Kategórie

Archív